U Užicu i Čačku održani medijski treninzi

U okviru Projekta EU u čijem je fokusu povećanje vidljivosti i komuniciranja rezultata reforme javne uprave u Srbiji, projektni tim iskoristio je aktuelne epidemiološke uslove za organizaciju prvog medijskog treninga u produžetku projekta. 

Medijska ekspertkinja Projekta Suzana Trninić obišla je novinare lokalnih televizija „Galaksija“ u Čačku i „TV5“ u Užicu, sa njima razgovarala o svim pitanjima koji se vezuju za rad pomenutih medija, kada je reč o njihovom izveštavanju na temu RJU.

U direktnom radu sa urednicima, direktorima, novinarima i montažerima televizija, učesnicima treninga dati su saveti kako da ubuduće prevazidju prepreke na koje nailaze kada je reč o produkciji više medijskih priča koje bi građanima, ali i privredi, približile rezultate RJU. Tokom zajedničkog rada u prostorijama televizija, učesnici treninga iskazali su posebno interesovanje za još čvršću i češću saradnju sa Projektom kako bi se proširila lista tema koje se tiču promocije RJU u Moravičkom i Zlatiborskom okrugu. Tokom disusije o načinu rada, podelili su različita iskustva u kontaktu sa institucijama državne uprave i lokalne samouprave, izrazivši spremnost da u narednom periodu i samoinicijativno rade na promociji tema iz domena RJU, uz nastavak partnerske saradnje sa Projektom u kampanji povećanja vidljivosti rezultata RJU.

Podsetimo, Projekat Vidljivost i komuniciranje reforme javne uprave, tokom svoje uspešno realizovane prve faze, proizveo je u saradnji sa nacionalnim i lokalnim medijima veliki broj medijskih priča, intervjua i reportaža. U nastavku projekta kampanja pod radnim nazivom „RJU je...“ nije stala, naprotiv, tokom maja i juna gradjanima i privredi predstavljene su teme koje su promovisale novu Strategiju RJU, Centralni registar stanovništva, kao i Portal registra administrativnih postupaka. Kampanja će biti nastavljena prema usvojenom komunikacionom planu koji je i deo same Strategije RJU.

Last updated: 26. April 2024. 13:43